Zabıta ekiplerinden bayram denetimi 284

family: Verdana">Soma Belediyesi Zabıta ekipleri bayram öncesi gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerini çok sıkı denetliyor.

Somada yaklaşan Kurban Bayramı öncesi,tatlı üretimi yapan pastanelerde gıda denetimi Belediye zabıta ekiplerince yapıldı.Kurban Bayramı öncesi ilçede gıda üretimi yapan iş yerleri,  imalathaneler ve  pastaneler sıkı denetimden geçirildi.

Soma Belediyesi Zabıta Müdürü FERİDUN ÇAKMAK ‘ın başkanlığında, kendisininde iştirak ettiği denetimlerde gıda üretimi yapan imalathaneler ve tatlı üreten pastaneler kontrolden geçilerek, Kurban Bayramı öncesinde ani baskınlar yapıldı. Uygulamalara sık sık katılan Çakmak, Zabıta Amiri Ersan GÖL ve zabıta ekibine eşlik ederek bizzat incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çakmak; "Yaklaşan bayram nedeniyle halkımızın hijyen ve sağlıklı gıda tüketimlerini sağlamak, Ürünlerin son kullanma tarihlerinin uygun olması, gıdanın özelliklerinin bozulmamış olması, işyerinde hijyenik şartların uygun olması, çalışanların sağlık karnelerinin olması, satılan ürünlerin sağlıklı şekilde verilmesi denetimlerimizde aradığımız şartlar arasında. Ayrıca işyerlerinin ruhsat kontrollerini yapıyoruz. Halkımızdan menşei belli olmayan, Tarım Bakanlığından üretim izni olmayan gıdaları tüketmemelerini istiyoruz" dedi.

Denetimler sırasında, imalathanelerin ve çalışanlarının sağlık karneleri, sağlık raporları, işyeri temizliği, gıdaların tazeliği, üretimde kullanılan alet ve gereçlerin temizliği, beyaz önlük ve eldiven kullanımı, sineklikler, tuvalet temizlikleri gibi önem arz eden konular titizlikle incelendi. Bazı küçük eksikleri bulunan işyerlerine ise resmi tutanak hazırlanarak eksiklerini gidermeleri için süre verildi.

Denetimleri, değerlendiren Başkan Hasan ERGENE, ilçedeki genel durumun oldukça iyi olduğunu söyledi. Bayram öncesinde yoğunluğun çok olduğu imalathanelerde denetim yapmanın yararlı olduğunu söyleyen ERGENE,"Zabıta teşkilatımızdan yaptığı denetimler ile ilgili bilgi alarak denetim sonuçlarını değerlendirdik, genelde işyerlerinin kurallara uymaya gayret ettiklerini bu durumdan da halk sağlığı adına iyi kanaatlerle ayrıldıklarını, tabi bazı işyerlerinde ufak tefek eksikler görülmüş. Ancak bu almış olduğumuz iyi sonucu değiştirmiyor. İlçemiz halkının içi rahat bir şekilde bu ürünleri tüketebileceklerini bilmeleri onlar açısından da önemli. Biz bu denetimlerimizi rutin olarak gerçekleştiriyor ve ilçe halkının sağlığını tehlikeye atacak hiçbir üretime izin vermiyoruz. Denetimlerimiz esnasında bizi mutlu eden tablolarla karşılaşmamız nedeniyle eksiği bulunmayan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Gıda üretim ve satış yerlerini denetleyen ekiplerin, sağlıksız şartlarda üretim ve satış yapan işyerlerine Ceza kestiğini,"Halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacaklarını ve bu tür denetlemelerin bayramdan sonra da  rutin olarak devam ederek süreceğini” ifade etti.